Last year’s lessons..

FlashbacksΣήμερα με έπιασε οίστρος να κάνω μια πρώτη ανασκόπηση για τη χρονιά που φεύγει. Με ένα γρήγορο flashback ιδού τα αποτελέσματα..

  • Η υπομονή είναι αρετή. Για οτιδήποτε επιθυμούμε να έχουμε στη ζωή μας, οτιδήποτε θέλουμε πραγματικά να επιτύχουμε, να αποκτήσουμε στέλνουμε σήμα στο Θεό, στο Σύμπαν (όπως θέλεις πες το).. Φυσικά, χρειάζεται να βάλουμε κι εμείς το χεράκι μας, αλλά χωρίς να πιέζουμε καταστάσεις. Ντε και καλά να βγάλουμε άμεσο αποτέλεσμα; Αρκεί να έχουμε υπομονή και μόλις έρθει η κατάλληλη στιγμή.. Τσουπ! Θα το βρούμε μπροστά μας.  Καθετί χρειάζεται το χρόνο του.
  • Η σημασία της καθημερινής πειθαρχίας. Μέσα από την καθημερινή πειθαρχία (που για μένα σημαίνει EFT, Journal, διάβασμα, κ.α.) εξασκούμαστε, μεγαλώνουμε, γινόμαστε άλλοι άνθρωποι. Σ’ εμένα προσωπικά έχει αλλάξει η διάθεσή μου, η ενέργειά μου και το διαπιστώνω καθημερινά σε διάφορους τομείς της ζωής μου. Αν θέλουμε κάτι στη ζωή μας πολύ, με πειθαρχία, κάποιες θυσίες και ρίσκα όπου χρειαστεί θα τα καταφέρουμε σίγουρα. Είναι νόμος.
  • Το μυαλό μας δημιουργεί τον κόσμο μας. Όλος ο κόσμος που υπάρχει γύρω μας, η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά, η εργασία, η υγεία, οι άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε κ.ο.κ., είναι δικά μας δημιουργήματα. Ότι είμαστε, ότι έχουμε και ότι δεν έχουμε αυτή τη στιγμή στη ζωή μας είναι αποτέλεσμα των σκέψεων και των αποφάσεών μας. Όσο μεγαλύτερες και θετικότερες είναι οι σκέψεις μας, τόσο πιο μεγάλα και πιο θετικά αποτελέσματα θα έχουμε στη ζωή μας.
  • Η θετικότητα είναι το Παν. Αλλάζει όλη η ζωή, η καθημερινότητα, οι καταστάσεις που βιώνουμε, ακόμα και οι άνθρωποι που προσελκύουμε. Δεν είσαι θετικός; ΓΙΝΕ! (Μια δοκιμή θα σε πείσει.) Σε τι θα σε οφελείσει; ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ! Δε γνωρίζεις το πώς; ΜΑΘΕ! (Για όλα υπάρχει τρόπος, αρκεί να το θέλουμε. Από τη στιγμή που θα πάρουμε την απόφαση ξαφνικά θα δούμε! Οι άνθρωποι, οι τεχνικές, οι συνθήκες θα εμφανιστούν μπροστά μας σα φωτεινοί φάροι!)
  • Οι “συμπτώσεις” της ζωής. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα έχουν μια συνέχεια στη ζωή μας απλά χρειάζεται να έχουμε ανοιχτές όλες μας τις αισθήσεις προκειμένου να τα αντιληφθούμε. Να οδηγηθούμε, αν θέλετε, εκεί που ο δρόμος μας μας πηγαίνει. Νομίζω, τα σημαντικότερα συστατικά είναι η εμπιστοσύνη και η πίστη. Εμπιστοσύνη στη διαδικασία. Είναι δοκιμασμένη εδώ και αιώνες (δεν ανακαλύψαμε τον τροχό) και είναι αλάνθαστη. Πίστη ότι θα τα καταφέρουμε.
  • Η δύναμη της συγχώρεσης. Συγχωρώντας ανθρώπους και καταστάσεις και ελευθερώνοντάς τα ελευθερώνουμε οτιδήποτε αρνητικό μας κρατάει ως τώρα πίσω. Καθαρίζουμε την ψυχή και το μυαλό μας ώστε να μπορέσει να εισχωρήσει μέσα όλη η μαγεία του Σύμπαντος.
  • Η σημασία του να ακούμε πραγματικά τον άλλο. Σε όλους, νομίζω, έχει τύχει να συνομιλούμε με κάποιον και να μην είμαστε 100% εκεί όταν μας μιλάει. Να είμαστε εστιασμένοι στα δικά μας θέματα χωρίς να δίνουμε και πολύ βάση στο συνομιλητή μας. Και αρκετές φορές δεν το παρατηρούμε κιόλας. Ας σκεφτούμε, όμως, τις στιγμές που χρειαζόμασταν εμείς να μιλήσουμε και εισπράτταμε από τον άλλο ένα είδος αδιαφορίας. Αυτό το ήταν και δεν ήταν εκεί. Πώς νοιώσαμε; Δώσε στον άλλο τη σημασία που θα ήθελες και ο ίδιος να λάβεις και τα αποτελέσματα θα σε μαγέψουν!
  • Όλα είναι ενέργεια. Όλα γίνονται για την ενέργεια. Όλες οι συναλλαγές, οι συναναστροφές μας είτε είναι ανάμεσα γονέα και παιδιού, είτε μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου, είτε ανάμεσα σε δύο φίλους, γίνονται για να πάρουμε και να δώσουμε ενέργεια. Γίνε η δική σου πηγή ενέργειας. Βρες τον τρόπο να ξεχειλίζεις ο ίδιος κι όχι να περιμένεις να ρουφήξεις από τον άλλο.

Ready for 2016!! 😉

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: