How to grow great kids

familybb

Τα παιδιά είναι σαν εκείνα τα υπέροχα λουλούδια! Βρες το κατάλληλο έδαφος και το σωστό φως του ήλιου και ετοιμάζεις τις πιθανότητες μέσα τους να ανθίσουνb68abe5f16a3fdd52315c510e2a697f0

Αν μπορούμε να έχουμε παιδιά που σκέφτονται σαν ηγέτες, παιδιά που μετατοπίζονται από τη θυματοποίηση στην ηγεσία.. Να έχουμε παιδιά που πιστεύουν στα δώρα και τα ταλέντα τους.. Αν μπορούμε μόνο να μεγαλώνουμε παιδιά που είναι γενναία, που αγαπούν, που νοιάζονται, που είναι δυνατά, κόσμια και έξοχα, ολόκληρος ο κόσμος θα αλλάξει!

Ας κάνουμε όλοι την κίνηση να μεγαλώσουμε αυτά τα καταπληκτικά παιδιά που δεν είναι θύματα, που δεν παραπονιούνται συνεχώς, δεν κολλάνε στο παρελθόν, αλλά μόνο χτίζουν έναν καλύτερο κόσμο εν’ όσο χτίζουν υπέροχες ζωές για τους εαυτούς τους. Και αν το κάνουμε αυτό, όλοι μαζί, στα σίγουρα θα αλλάξουμε τον κόσμο.

1.Οικοδομήστε μια ηρωική κουλτούρα στο σπίτι

Σα γονείς, σαν κηδεμόνες αυτών των νεαρών ταλέντων, δεν πρέπει να χτίσουμε μια κουλτούρα στο σπίτι; Φτιάξτε ένα σπίτι που θα είναι άνετο, καθαρό, μινιμαλιστικό (όχι πολλά πράγματα τριγύρω). Που θα εμπνέει σιγουριά, ηρεμία για σας και την οικογένειά σας. Ένα σπίτι που θα αφήνετε έξω το στρες της ημέρας, θα αφήνετε στην άκρη την τηλεόραση. Θα ανάβετε κεριά, θα το στολίζετε με λουλούδια, ίσως και με κάποια έργα τέχνης. Να φροντίζετε να μπαίνει πολύ φως μέσα στο σπίτι. Να μη χωρά το στρες και ο θόρυβος, αλλά η γαλήνη, η φύση, η ηρεμία για εσάς και τους αγαπημένους σας. Γυρνώντας στο σπίτι από μια στρεσογόνα μέρα, να πείτε “Ααααααα! Είμαι σπίτι!!” και να νιώθετε υπέροχα με αυτό!

Μια ακόμη εξαίσια ιδέα είναι να γεμίσετε το σπίτι σας με βιβλία σπουδαίων ανθρώπων, σπουδαίων ηγετών (αυτοβιογραφίες, φιλοσοφία, διαλογισμός είναι μερικά παραδείγματα). Έχοντας τριγύρω του τέτοιου είδους βιβλία θα τα διαβάσει, αργά ή γρήγορα, και θα αναπτύξει μια καταπληκτική κουλτούρα για τη ζωή, τους ανθρώπους και τον κόσμο γύρω του.

2.Τελετουργικό οικογενειακού γεύματος

2710

Επιστήμονες έχουν αποδείξει το πόσο ευεργετικό για τα παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια είναι το οικογενειακό γεύμα. Σύμφωνα με έρευνες, ο νούμερο ένα τρόπος να έχεις υγιή παιδιά, παιδιά που τα πηγαίνουν θαυμάσια στο σχολείο, στα sport κλπ, είναι τα οικογενειακά γεύματα. Σε έναν κόσμο που ο καθένας τρώει, εργάζεται, τρέχει για να προλάβει την καθημερινότητά του μόνος του, είναι θαυμάσιο να υιοθετήσουμε ένα τέτοιο τελετουργικό.

Επίσης, κρατήστε τα παιδιά σας στο τραπέζι δίπλα στους σημαντικούς καλεσμένους σας και θα μάθουν από αυτούς. Θα μάθουν να ακούν, να κάνουν πολύ καλές συζητήσεις, θα μάθουν να ενδιαφέρονται για τους άλλους ανθρώπους, τη στιγμή που άλλα παιδιά -ή και ενήλικες- είναι προσηλωμένα μπροστά σε μια οθόνη κινητού τηλεφώνου ή οποιασδήποτε άλλης ηλεκτρονικής συσκευής.

3.Βραδινή ρουτίνα

Κάθε βράδυ, ακριβώς πριν πάνε τα παιδιά για ύπνο, φροντίστε να φυτέψετε το σπόρο για το ποιοι είναι, την προσωπική τους ταυτότητα, ώστε να μπει στο υποσυνείδητό τους και να ανεβάσει την αυτοεκτίμησή τους. Αν έχουν αυτοπεποίθηση και ξέρουν ποιοι ακριβώς είναι θα κάνουν αριστουργηματικά πράγματα σε κάθε τομέα της ζωής τους. hug-1030x687

 

  • Ό,τι και να κάνεις κάνε το καλά!
  • Οτιδήποτε και να θέλεις να γίνεις, γίνε!
  • Ποτέ μην εγκαταλείπεις!
  • Ποτέ μην ξεχάσεις το πόσο σ’ αγαπώ!

Μην τα παραλείψετε ούτε ένα βράδυ.. Μπορεί τα παιδιά σας να “κουραστούν” να τα ακούν ή κι εσείς να τα λέτε, όμως μετά από χρόνια θα τα έχουν βαθιά ριζωμένα μέσα τους και να είστε σίγουροι ότι θα έχουν πιάσει τόπο. Όχι μόνο για τα παιδιά σας αλλά και για τα παιδιά των παιδιών σας, και πάει λέγοντας.

(*πηγή: Robin Sharma’s video: www.youtube.com/watch?v=dERdfYqsZKw)

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: