A year ago…


Ακόμα θυμάμαι το πώς ένιωθα τη στιγμή που αναρτούσα αυτή την εικόνα στον τοίχο μου στο Facebook, πριν ακριβώς από ένα χρόνο. Προσμονή, λαχτάρα, αλλά και μεγάλη απογοήτευση για πράγματα που ήθελα πολύ να έχω στη ζωή μου και δεν έρχονταν. Δεν ήταν λίγες, μάλιστα, οι φορές που έχασα την υπομονή και μαζί και την πίστη μου και ήμουν έτοιμη να τα παρατήσω. Παρ’ όλα αυτά, κάτι μέσα μου μου έλεγε να συνεχίσω να πιστεύω, να συνεχίσω να προσπαθώ..

Η αλήθεια είναι ότι επί καθημερινής βάσης έκανα τόση πολύ δουλειά με τον εαυτό μου και προσπαθούσα να είμαι όσα πιο κοντά μπορώ σε αυτό που λέμε Σύμπαν, πίστη, κ.ο.κ. και σε ό,τι αυτά φέρνουν στη ζωή σου όταν το “προκαλέσεις”. Εφάρμοσα πολλές από τις τεχνικές που μεγάλοι εμπνευστές μας έχουν δώσει για το πώς μπορούμε να αποκτήσουμε ό,τι θελήσουμε στη ζωή μας, ό,τι η καρδιά μας λαχταρά.. Ώσπου ήρθε η ώρα να λάβω!

Μια μέρα μετά από αυτή μου την ανάρτηση, και εντελώς τυχαία, εμφανίστηκε εκείνος (και φυσικά εγώ δεν είχα την παραμικρή ιδέα ότι μπορεί να ήταν Αυτός). Όταν πολύ αργότερα συνέδεσα τα γεγονότα, κατάλαβα ακριβώς τι είχε συμβεί. Δεν ξέρω αν αυτός ο άνθρωπος ήρθε για να μείνει στη ζωή μου, ούτε ξέρω πώς θα εξελιχθεί η μεταξύ μας σχέση. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι περνάμε υπέροχα μαζί και ότι τελικά, όλα όσα άκουγα και διάβαζα “δουλεύουν”! Τα όσα λένε περί “Νόμου της έλξης”, “Νόμου της αγάπης”, κ.ο.κ. είναι πέρα για πέρα αληθινά!

Ο λόγος που γράφω σήμερα αυτό το άρθρο, πέραν του ότι ένιωσα ότι θέλω να καταγράψω το γεγονός στο blog μου, είναι και για να μοιραστώ τα όσα μου δίδαξε αυτή η εμπειρία. Και πού ξέρεις; Έστω και έναν μπορεί να βοηθήσει, πράγμα που θα μου δώσει μεγάλη χαρά! 🙂

Τι χρειάζεται, λοιπόν,να κάνω για να φτάσω στο σημείο να λάβω αυτά που πραγματικά θέλω για τη ζωή μου;

  • Να συνειδητοποιήσω σιγά- σιγά την ακριβή κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Εντελώς “στεγνά” και αντικειμενικά, χωρίς να κρύβομαι πίσω απ’ το δάχτυλό μου.
  • Σημαντικό επόμενο βήμα είναι η ευγνωμοσύνη γιια τα όσα έχω στη ζωή μου, ακόμα κι αν είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που θέλω να έχω. Νομίζω ότι όσο περισσότερο μένω σε αυτά τα στάδια τόσο καλύτερα και ουσιαστικότερα θα γίνονται όλες οι διεργασίες μέσα αλλά και γύρω μου. Θα μάθω να λειτουργώ από καρδιάς, με αληθινά συναισθήματα και να είμαι ευγνώμων για οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μου. Ανάλογα σε τι φάση βρίσκομαι, μπορεί να χρειαστεί να ξεχάσω οτιδήποτε άλλο και να εστιαστώ στην αγάπη και την ευγνωμοσύνη για ‘μένα, τη ζωή, τον κόσμο γύρω μου. Τις περισσότερες φορές, κάπου εκεί ανάμεσα βρίσκεται το κλειδί της επόμενης πόρτας. Αν δεν επιτύχω τα επιθυμητά για ‘μένα αποτελέσματα σε αυτή τη φάση, αν δεν έχω αρχίσει να βρίσκω την ευτυχία μέσα και γύρω μου, αν δε νιώθω πραγματικά ευγνώμων, κ.ο.κ. η πόρτα θα παραμείνει σφραγισμένη κι εγώ μπορεί να αρχίσω να χάνω ακόμα και την πίστη μου και ίσως πιο πίσω να αφήσω και την προσπάθεια. Και τελικά τα όνειρά μου να παραμείνουν στο ράφι και η απογοήτευση για το ότι απέτυχα να μείνει και να με βαραίνει.
  • Όταν φτάσω σ’ ένα επίπεδο όπου θα νιώθω όμορφα με τον εαυτό μου, αγάπη για τη ζωή και τον κόσμο γύρω μου, που θα χαμογελώ συχνά και με ευκολία θα διακρίνω οτιδήποτε θετικό γύρω μου, νομίζω έρχεται και η στιγμή που το Σύμπαν θα μου στείλει ένα σήμα, ένα στοιχείο για το πού κρύβεται το κλειδί μου. Είναι σημαντικό να μάθω να αναγνωρίζω τη θετική πλευρά των πραγμάτων και να μένω σε αυτή. Να είμαι αισιόδοξος, να νιώθω αγάπη. Έτσι αυξάνω τα ποσοστά επίτευξης των στόχων μου. Αντίθετα αποτελέσματα φέρνουν η ζήλεια, η αμφιβολία, η αρνητική κριτική, κ.ο.κ. Όσο περισσότερο καθαρίζω την καρδιά και το μυαλό μου από αρνητικά συναισθήματα, σκέψεις, κ.α. τόσο περισσότερο χώρο δημιουργώ στο να έρθει οτιδήποτε καλό και όμορφο έχει αυτή η ζωή να μου προσφέρει!
  •   Πολύ σημαντική, επίσης, είναι και η θέσπιση ξεκάθαρων στόχων. Στόχων που είναι βγαλμένοι απ’ την καρδιά μου, που είναι αυτό που πραγματικά λαχταρώ ΕΓΩ να έχω, όχι κάτι που μπορεί να μου το φόρεσαν άλλοι.. Κλείνω τα μάτια μου και βλέπω με τα μάτια της ψυχής. Τι είναι αυτό/αυτά που όταν θα τα έχω στη ζωή μου θα είμαι πλημμυρισμένη από χαρά, αγάπη, κ.ο.κ.; Ξεκάθαροι στόχοι, γραμμένοι στο χαρτί, να τους διαβάζω κάθε μέρα και να φουσκώνω από όμορφα συναισθήματα, σα να είναι ήδη πραγματοποιημένοι! Εικόνες και συναισθήματα είναι τα δύο σημαντικότερα συστατικά που χρειάζεται η συνταγή για να μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάθε πρωί, κάθε βράδυ, κάθε μέρα, χωρίς να σταματώ- ακόμα κι όταν χάνω την πίστη μου γιατί μπορεί ν’ αργεί να έρθει αυτό που θέλω- βλέπω τους στόχους μου, τους διαβάζω, μιλώ γι’ αυτούς αν θέλω.. Έτσι έρχονται όλο και πιο κοντά μου. Ποτέ, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάω την ευγνωμοσύνη για τα όσα ήδη έχω ή και γι’ αυτά που έρχονται στο δρόμο μου σιγά- σιγά.
  • Ήρθε η ώρα να λάβω! 🙂 Ανοίγω την καρδιά μου, τα μάτια μου, χαμογελώ με όλη μου την ψυχή! Σταματώ και ευχαριστιέμαι τη στιγμή! Ευχαριστώ το Σύμπαν που με βοήθησε και ακόμα περισσότερο τον εαυτό μου για την τόσο καλή δουλειά που έκανε! Συνεχίζω να εστιάζω στα θετικά. Συνεχίζω τη διαδικασία, την εξελίσω αν θέλω. Μοιράζομαι, αν θέλω, με άλλους ανθρώπους αυτή μου την εμπειρία. Δίνω αυτό το υπέροχο Δώρο που μου δόθηκε σε όλους! Ο κόσμος γύρω μου το χρειάζεται.

Κάπως έτσι, λοιπόν, έγιναν τα πράγματα με ‘μένα και τον υπέροχο αυτό άνθρωπο που ήρθε στη ζωή μου πριν από ένα χρόνο! Ευχαριστώ το Σύμπαν, το Θεό και όλους όσους συνετέλεσαν στο να σμίξουν οι δρόμοι μας! Εύχομαι τα καλύτερα για όλους μας! Σας στέλνω την αγάπη μου, τη βαθιά μου εκτίμηση και τις καλύτερες ευχές μου για μια ζωή αληθινή, γεμάτη με όλα όσα η καρδιά σας πραγματικά λαχταρά! Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!! 🙂

 

Με αγάπη,

Φαίη

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: